Taller telemàtic «Com parlar als infants»

«Com parlar als infants» és un taller vivencial de 6 sessions on podem adonar-nos de quines estratègies fem servir en el dia a dia que no afavoreixen la connexió i la confiança amb els infants: amenaces, xantatges, voler solucionar o fer les coses per ells, donar consells, qüestionar-los, etc. Aquest taller en línia que es realitza durant sis dies amb un mateix grup de famílies es dirigeix a mares, pares i persones que tenen cura dels infants i joves (de 3 a 12 anys) de la demarcació de Girona, així com als professionals que els acompanyen. 

Una comunicació respectuosa entre els membres de la família és fonamental per establir relacions saludables i positives amb els infants, i per estimular-ne el desenvolupament emocional, cognitiu i social. Per això, el taller «Com parlar als infants» és una activitat molt útil per a totes aquelles persones que tenen la responsabilitat de cuidar i educar infants.

Aquests grups són oberts a totes les famílies de la demarcació de Girona. Per a la realització del taller, Dipsalut enviarà un quadern de treball a les persones amb la inscripció formalitzada. És molt important el compromís de les persones inscrites a connectar-se a totes les sessions del taller per garantir un bon ús dels recursos públcs. Podeu fer difusió descarregant aquest PDF.

Inscripcions  

Properes sessions informatives online:
En aquestes sessions s'explica en què consisteix el taller de sis sessions.
12 de desembre a les 20:00 h (enllaç clicant aquí)
14 de desembre a les 15:00 h (enllaç clicant aquí)

2n trimestre curs 2023-2024

GRUP EDICIÓ MATÍ: Dijous 25 de gener; 1, 8, 15, 22 i 29 de febrer de 2024. De 10:00 h a 12:00 h.
Data límit d'inscripció, 4 de desembre de 2023 o fins a esgotar places.

GRUP EDICIÓ MIGDIA: Dimecres 24 i 31 de gener; 7, 14, 21 i 28 de febrer de 2024. De 14:30 h a 16:30 h.
Data límit d'inscripció, 4 de desembre de 2023 o fins a esgotar places.

GRUP EDICIÓ TARDA: Dijous 25 de gener; 1, 8, 15, 22 i 29 de febrer de 2024. De 17:30 h a 19:30 h.
Data límit d'inscripció, 4 de desembre de 2023 o fins a esgotar places.

GRUP EDICIÓ VESPRE: Dimecres 24 i 31 de gener; 7, 14, 21 i 28 de febrer de 2024. De 20:00 a 21:30 h.
Data límit d'inscripció, 4 de desembre de 2023 o fins a esgotar places. 

Inscripcions  

Els grups amb les places esgotades no apareixeran al formulari d'inscripció. Dipsalut podrà anul·lar aquells grups que no arribin al mínim de persones inscrites. 

 En què consisteix

Aquest és un taller basat en el llibre Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin de l’Adele Faber i l’Elaine Mazlish, de reconegut prestigi a tot el món. El taller consta de 6 sessions de fins a 2 hores de durada. Cada setmana abordarem una temàtica diferent: 

  • Ajudar els infants a gestionar els sentiments i les emocions
  • Fomentar la col·laboració familiar
  • Buscar alternatives al càstig
  • Estimular l’autonomia
  • Millorar l’elogi i l’autoestima
  • Desfer-nos de les etiquetes

Durant aquestes 6 sessions en línia les famílies us endureu més de 30 estratègies comunicatives que podreu aplicar des del primer dia. Podreu resoldre els conflictes amb calma, aclarint malentesos i connectant amb els vostres sentiments i necessitats, així com amb les dels fills i filles. Per això és important assistir a totes les sessions. A més a més, serà un espai on compartir amb altres famílies la vivència de la criança. 

Oferim la possibilitat de fer el taller «Com parlar als infants» des de casa, telemàticament, per a aquelles famílies que no puguin assistir-hi de manera presencial. D’aquesta manera, pretenem facilitar l’assistència i la conciliació familiar i laboral. Aquests grups són oberts a totes les famílies de la demarcació de Girona.

Tot i ser una formació telemàtica, les sessions del «Com parlar als infants» són vivencials. Això vol dir que sereu part activa del taller i que mitjançant diverses dinàmiques integrarem les noves estratègies d’una comunicació més conscient i respectuosa amb els infants. Caldrà disposar de les eines necessàries per fer el taller (connexió a Internet, càmera i micròfon).