Taller telemàtic «Com parlar als infants»

«Com parlar als infants» és un taller vivencial de 6 sessions en línia on podem adonar-nos de quines estratègies fem servir en el dia a dia que no afavoreixen la connexió i la confiança amb els infants: amenaces, xantatges, voler solucionar o fer les coses per ells, donar consells, qüestionar-los, etc. 
Aquest taller en línia que es realitza durant sis dies amb un mateix grup de famílies es dirigeix a mares, pares i persones que tenen cura dels infants i joves (de 3 a 12 anys) de la demarcació de Girona, així com als professionals que els acompanyen. 

Una comunicació respectuosa entre els membres de la família és fonamental per establir relacions saludables i positives amb els infants, i per estimular-ne el desenvolupament emocional, cognitiu i social. Per això, el taller «Com parlar als infants» és una activitat molt útil per a totes aquelles persones que tenen la responsabilitat de cuidar i educar infants.

Aquests grups són oberts a totes les famílies de la demarcació de Girona. Per a la realització del taller, Dipsalut enviarà un quadern de treball a les persones amb la inscripció formalitzada. És molt important el compromís de les persones inscrites a connectar-se a totes les sessions del taller per garantir un bon ús dels recursos públcs. 
Podeu fer difusió descarregant aquest PDF.

3r trimestre curs 2023-2024

GRUP MATÍ: Dijous 11, 18 i 25 d'abril, 2, 9 i 16 de maig. De 10:00 h a 12:00h.
Inscripcions tancades.

GRUP MIGDIA: Dijous 11, 18 i 25 d'abril, 2, 9 i 16 de maig. De 14:30 h a 16:30h.
Inscripcions tancades.

GRUP TARDA: Dilluns 15, 22 i 29 d'abril, 6, 13 i 20 de maig. De 17:00 h a 19:00h. 
Inscripcions tancades.

GRUP VESPRE: Dimecres 10, 17 i 24 d'abril, 8, 15 i 22 de maig. De 20:00 a 21:30h.
Inscripcions tancades.

Inscripcions tancades 

 En què consisteix

Aquest és un taller basat en el llibre Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin de l’Adele Faber i l’Elaine Mazlish, de reconegut prestigi a tot el món. El taller consta de 6 sessions de fins a 2 hores de durada. Cada setmana abordarem una temàtica diferent: 

  • Ajudar els infants a gestionar els sentiments i les emocions
  • Fomentar la col·laboració familiar
  • Buscar alternatives al càstig
  • Estimular l’autonomia
  • Millorar l’elogi i l’autoestima
  • Desfer-nos de les etiquetes

Durant aquestes 6 sessions en línia les famílies us endureu més de 30 estratègies comunicatives que podreu aplicar des del primer dia. Podreu resoldre els conflictes amb calma, aclarint malentesos i connectant amb els vostres sentiments i necessitats, així com amb les dels fills i filles. Per això és important assistir a totes les sessions. A més a més, serà un espai on compartir amb altres famílies la vivència de la criança. 

Oferim la possibilitat de fer el taller «Com parlar als infants» des de casa, telemàticament, per a aquelles famílies que no puguin assistir-hi de manera presencial. D’aquesta manera, pretenem facilitar l’assistència i la conciliació familiar i laboral. Aquests grups són oberts a totes les famílies de la demarcació de Girona.

Tot i ser una formació telemàtica, les sessions del «Com parlar als infants» són vivencials. Això vol dir que sereu part activa del taller i que mitjançant diverses dinàmiques integrarem les noves estratègies d’una comunicació més conscient i respectuosa amb els infants. Caldrà disposar de les eines necessàries per fer el taller (connexió a Internet, càmera i micròfon).